Andra stora fraktfirmor

Det finns andra fraktfirmor som också är stora som verkar inte bara i Sverige och Europa, men utan även resten av världen. De har olika specialområden som de transporterar, men har gemensamt att de vill se till att frakta gods på bästa möjliga vis och sätter kunden i första rummet, samtidigt som fraktfirmorna erbjuder transporter som ska gå så snabbt och säkert som möjligt, samt att det inte ska kosta skjortan att anlita deras tjänster.

DSV Road AB

DSV transporterar inom branscherna gods-, pall- och fjärrtransporter. Deras specialområde är att frakta pallar inom Sverige och i Europa. Mestadels av transporterna sker med hjälp av lastbilar, men de använder sig också av flyg- och sjöfrakt med hjälp av sina systerbolag DSV Air & Sea AB. Vilket gör att fraktfirman kan erbjuda en helhetslösning åt sina kunder för att komplettera hela kedjan av logistik.

FedEx Express

FedEx Express fraktar gods inom branscherna tullservice, budtransporter, expressleveranser, paketfrakt, flygtransport, emballage och paketering. Fraktfirman har specialiserat sig inom expressleveranser och transporter via flyg. FedEx är det transportföretag som är störst i världen och har 145 000 anställda som finns runt om i världen. Företaget fokuserar mycket på att har miljövänliga fordon, då de har nästan 100 hybridfordon i sin verksamhet.

UPS

UPS (United Parcel Service) finns inom branscher bud-, dokument-, utrikes-, inrikes- och fjärrtransporter, samt expressleveranser och paketfrakt via flyg. Deras specialområde inom frakt är expresstransporter av olika de slag. Fraktfirman grundades redan 1907 i USA och började sin bana med att enbart erbjuda budtransporter för både firmor och privatpersoner.

Nippon Express

Nippon Express finns inom transportbranscherna flyg, väg, järnväg och sjö. Fraktfirman har hela världen som sin arbetsplats och har inga specialområden utan fraktar allt, både stort som smått. De har miljön som ett sorts fokusområde då de ser till att använda transportsätt som är så miljövänliga som möjligt. Samtidigt ser Nippon Express till att gods kommer från A till B så snabbt och säkert som möjligt.